Marc Oliveras Esquiador de la Federació Andorrana d’Esquí

Vaig néixer el 20 de desembre de 1991 i sóc membre de l’equip andorrà d’esquí des de fa 9 anys. He tingut l’oportunitat de participar en diferents competicions a nivell mundial; copes d’Europa, copes del món, campionats del món i Jocs Olímpics.
Vaig començar a anar amb esquís des de ben petit, als 3 anys em vaig fer membre de l’Esquí Club d’Andorra (ECA). Amb aquest club vaig començar a fer les primeres carreres internacionals. Ara competeixo amb l’Esquí club Pas De La Casa Grau Roig (PCGR).

Al 2007 em vaig integrar a l’equip nacional d’Andorra per començar a competir al circuit FIS. Poc a poc vaig anar augmentant el meu nivell i participant en carreres cada vegada més importants, com per exemple els Mundials Júniors (3 participacions) fins que al 2010 vaig fer la meva primera copa del món a Val Gardena (Itàlia), un Super Gegant.

Des d’aleshores he tingut l’oportunitat de participar en diferents copes del món, Universíades de Granada 2015 (obtenint la primera medalla andorrana, una plata)  Mundials de Schladming 2013 (Àustria) i als Jocs Olímpics de Sotxi 2014 (Rússia).

A part de l’esquí sóc un gran aficionat del món de les motos i dels esports de risc ja siguin de muntanya o de mar. Tinc la carrera universitària d’INEF per la Universitat de Perpinyà i ara estic fent ADE a la Universitat d’Andorra.

La meva biografia a la Federació Internacional d’Esquí (FIS)
marc-oliveras-biografia