3. El cervell humà

Dins de la cavitat cranial trobem un conjunt d’òrgans del sistema nerviós central que en el seu conjunt anomenem encèfal i del qual en distingim 3 grans àrees: el cervell, el cerebel i el bulb raquidi. En general es pot afirmar que les funcions superiors relacionades amb la intel·ligència (la capacitat d’abstracció i d’associació de la informació, la codificació i descodificació del llenguatge, etc.) es duen a terme en el cervell. El bulb raquidi és una mena de pilot automàtic que s’encarrega de funcions com la respiració o el ritme cardíac, mentre que el cerebel controla l’equilibri i les funcions motores del cos.

El pes de l’encèfal humà és de aproximament 1.250 grams, lluny dofídels 6.800 grams que pesa el de la balena blava. En xifres comparables, però, l’espècie humana és la que té el pes encefàlic més elevat de tots els mamífers, concretament el seu índex és superior a 7. És a dir, el nostre encèfal és 7 vegades més gran al que correspondria a un mamífer del nostre pes corporal. L’animal del planeta que més s’aproxima a nosaltres és el dofí, amb un índex de pes encefàlic superior a 4.

No és el nostre objectiu fer un estudi minuciós de l’estructura i funcionament del cervell humà. No endebades, creiem molt important fer ressó dels últims descobriments científics que ens ajuden a comprendre una mica més com funciona el nostre cervell. Tal i com hem apuntat quan hem explicat l’objectiu d’aquest lloc Web, creiem indispensable que l’economia i les tècniques d’administració i direcció d’empreses esdevinguin útils per a tota la societat i el planeta on vivim i per això considerem molt important estudiar com funcionem, tal i com fa el màrqueting per poder vendre més i millor.[1]

Així doncs, destaquem els següents tres grans descobriments científics relacionats amb el nostre cervell humà:

 

[1] La publicitat és la tècnica creada per la pròpia tècnica per ésser llançada a la societat, entre altres objectius, per obtenir guanys econòmics i perquè la mateixa societat la pugui utilitzar com a defensa davant de qualsevol atac. Sense cap mena de dubte, és la tècnica més perillosa per als valors socials i la cultura, i a la vegada és la defensa més forta de la tècnica, ja que aquesta defensa es fa des de dins del sistema.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s